Tuesday, October 2, 2018

Çin Ulusal Günü( National Day of China)



Çin Halk Cumhuriyeti’nin kuruluşundan sonra, 1 Ekim resmi olarak Çin Ulusal Günü olarak ilan edildi. Her Çinlinin bu büyük etkinliği kutlamak ve anmak için 7 günlük tatili var.

Şimdi Çin Ulusal Günü hakkında daha fazla bilgi edinelim.

1.     Köken

1949’da Çin Halkı, çaresiz savaşlarla uğradıkları zulümleri sona erdirdi ve 1949’da Çin Halk Cumhuriyeti’ni kurdu.
Sonra 1 Ekim’de insanlar yeni Çin ve hükümetin kuruluşunu kutlamak için Tiananmen Meydanı’nda düzenlenen büyük bir tören düzenlediler.
2 Ekim 1949’da 1 Ekim resmi olarak Çin Halk Cumhuriyeti Ulusal Günü olarak belirlendi.
O zamandan beri, her yıl Çinliler çeşitli aktiviteler düzenleyip kutluyorlar.

2.     2018 Çin Ulusal Günü tatil programı

Tatil 1 Ekim’den başlıyor ve 7 Ekim’de bitiyor. İnsanlar 29 Eylül ve 30 Eylül’de çalışmaya devam etmeli ve 8 Ekim’den itibaren çalışmaya başlayacaktır.

          3.  Gelenekler

1) Askeri inceleme ve Geçit Töreni

1949’dan beri Tiananmen Meydanı’ndaki Askeri inceleme ve Geçit Töreni, Çin Ulusal Günü’nde büyük ve anlamlı bir olay olmuştur. Bu faaliyet dikkatle hazırlanır ve Çin askeri gücünü gösterir. Bu büyük gösteri dünyanın her yerinden insanların ilgisini çekiyor. 1949’dan bugüne kadar 14 Askeri Geçit Töreni oldu. Ve her 5 yılda 1 küçük, her 10 yılda bir büyük gösteri düzenleniyor.
      
     2) Bayrak Töreni
      
     3) Büyük Şarkı ve Dans Gösterileri

Bu canlı şovları televizyonda izleyebilirsiniz.
     
     4) Sokak Süslemeleri

Birçok şehrin sokakları çiçeklerle dekore ediliyor ve insanlar çiçekleri 国庆快乐 yani ‘’Ulusal Gün kutlu olsun’’ şeklinde yerleştirip gözlere şenlik bir görüntü oluşturuyorlar.

     5) Ulusal Bayrak

İnsanlar farklı boyuttaki Çin ulusal bayraklarını sokaklara, evlere, mağazalara kısacası akla gelen her köşeye asıp sergiliyorlar. Genellikle her Çinlinin yüzünde ve kollarında ulusal bayrak mühürleri var. Yani bu sürede Çin ulusal bayrağını her yerde görebilirsiniz.

     6) İndirimler

Ulusal Gün vesilesiyle çeşitli mağaza ve dükkanlarda birçok indirim yapılıyor.

     7) Altın Hafta 
       
7 günlük tatil yeterince uzun olduğu için birçok insan yurtdışına veya diğer Çin şehirlerine seyahat ediyorlar. Bu şekilde uzun tatilin keyfini çıkarıyorlar.
Çin'deki tüketim bu dönemde muazzam olduğundan, bu tatil “Altın Hafta” olarak da adlandırılıyor.
                    

3.     Seyahat İpuçları

Bu bayramda pek çok insan gezilere çıkıyor. Bu nedenle tren biletleri, uçak biletleri ve otel odalarının rezerve edilmesi zor ve iş günlerine göre daha pahalı oluyor. Yolculuğun mümkün oldukça erken planlanması gerekiyor. Ya da tatilin ilk gününde bir yere gitmemek daha mantıklı olabilir. Ayrıca tavsiyem popüler yerleri ziyaret etmeyin çünkü göreceğiniz şey güzel manzara yerine birçok insan olacak.

No comments:

Post a Comment