Thursday, November 8, 2018

从中国延伸到土耳其的路

我到了土耳其


从土耳其领事馆出来的时候,我再一次看了我手里的护照,一张绿色的纸贴到了我的护照上。是的,这是土耳其的签证,为了它我做了很多努力,跑了数不清次数的公证处。现在我拿到了它,还可以去土耳其了。我很激动,立马和我哥哥说了,他也立马给我买了去往土耳其的机票。到达土耳其的时候已经是晚上12点了,在土库曼斯坦转的机,不知道任何一种外语的原因,谁也不知道我转机有多难。好的是,我到了,我哥哥们在出口处等着我,见到我时很高兴:'你怎么变这么胖了。'我在见到他们的同时从恐惧中逃脱,疲惫的脸也笑了。给我爸打了一个短暂的电话,告诉他我到了,然后和哥哥们一起出机场了。出来的时候已经1点了,坐着出租车往快速公交去。在快速公交上我开始感觉伊斯坦布尔是一个漂亮的城市。夜景过分的漂亮,远近的灯光织成一个夜空,在我沉醉在这个城市中的时候,我哥叫醒了我说:'下车了'他们提着我的行李箱,我们就开始沿着大路走了,走的时候很惊讶,现在是半夜两点,人们依旧工作着,店铺依旧开着。在我老家人们11点就已经开始睡觉了。我们没有直接回家,而是去了一个鸡肉卷店,在哪里我吃到了我人生中第一个土耳其烤肉,烤的特别焦的面饼,我一辈子都不会忘记,很满意。第一个结束的时候想吃第二个,但是因为我已经饱了,所以就放弃了。出了店铺已经很饱了,所以一点也不想走路,但是还是慢慢的回到家,美美的睡了一觉。

卖栗子的人

Friday, November 2, 2018

CHINA TO TURKEY!!!

NOTE:
This article written by a Chinese friend that currently live in Turkey. I didn't make any corrections on the writing. I thought it was more sincere and didn't want to kill the feeling in the article. The article will continue. This is part one.



PART 1



WHERE IS TURKEY, WHERE IS CHINA !!



After leaving the Turkey Consulate, again looked passport that hold in my hand, took my passport and looked to pasted a green paper, yes, this is a Turkey visa, I tried very hard for him, uncountable time I went to a notary public. Now I can go to the Turkey. I'm so excited. I told my brother right away, and he got me a plane ticket.


When I reached  Turkey, had been night, I did transfer in Turkmenistan, I do not know how I did it difficult to transfer to a foreign language just can not know. I'm glad I got here. My brothers were waiting for me at the exit. When they saw me, they were very happy and they said, "Why have you been so fat?" When I saw them, I got rid of fear and my tired face laughed. We called my father immediately to inform him that I arrived, we briefly talked to him and then we started to go out of the airport with my brothers.



On the way out, it was 1 am at night, we went by taxi to the nearby metrobus. At metrobus I feel a beautiful city of Istanbul, the night landscape is extremely beautiful. Close up of lights formed together in a sky. My brother woke me up. They took my baggage and we started to walk, I was very surprised when walking, now people are still doing the job at night 2 am on the street and the shops are still opening, people start to sleep at 11 oclock at night in my hometown.



We didn't go home, we went to a doner. The first time that I tasted it, crispy crunchy lavash, I never forget, very nice one, I wanted to eat two when I'm done but I gave up my stomach was full. When I left the shop, I didn't want to walk at all, because I was full, but we went home slowly and slept beautifully.

Wenhao

Saturday, October 27, 2018

ÇİN'DEN TÜRKİYE'YE UZANAN YOL

NOT:

Bu yazı Türkiye'ye gelmiş ve burada yaşamaya devam eden bir Çinli arkadaş tarafından yazıldı. Yazı üzerinde özellikle düzeltme yapmadım. Böyle daha samimi olduğunu düşündüm ve yazıdaki duyguyu öldürmek istemedim. Yazının devamı gelecek. Bu 1.partı.



PART 1



ÇİN NERE TÜRKİYE NERE!!



Türkiye Konsolosluğu’ndan çıktıktan sonra, elimde tuttuğum pasaporta tekrar baktım, bir yeşil kağıt pasaportuma yapıştırdılar, evet bu türkiye vizesi, onun için çok uğraştım , sayılamaz sefer notere gittim. Şimdi aldım ve Türkiye'ye gidebilirim. Çok heyecanlandım. Hemen abime söyledim ve o da hemen uçak bileti aldı bana.


Türkiyeye varırken gece 12 olmuştu, Türkmenistan’da aktarma yaptım, yabancı dil bilmediğim için ne kadar zor aktarma yaptığımı sadece ben bilebilirim. İyi ki buraya vardım.  Çıkışta da ağabeylerim beni bekliyorlardı. Beni görünce çok mutlu oldular ve bana “sen niye bu kadar şişman oldun ya “dediler. Ben de onları görünce korkmaktan kurtuldum ve yorgun yüzüm de güldü. Benim vardığımı haber vermek için hemen babamı aradık, kısaca konuşmaktan sonra kapattık ve ağabeylerim ile beraber havalimanından dışarı çıkmaya başladık.



Çıkarken saat gece 1 olmuştu, taksiyle yakın metrobüse gittik. Metrobüste İstanbul güzel bir şehir hissetmeye başladım, gece manzarası aşırı güzel. Yakın uzak ışıklar birlikte bir gökyüzü kurdu. Gördüğüm şeylere bayılırken ağabeyim beni uyandırdı “hadi inelim” diye söyledi. Onlar benim bagajımı aldılar ve yürümeye başladık, yürürken çok şaşırdım, şimdi saat gece 2 de sokakta insanlar hala işi yapıyor ve dükkanlar hala açıyor, benim şehrim saat 11 de insanlar uyumaya başlar.



Biz direkt eve gitmedik, bir dönerciye gittik. Orda ben döner ilk kez tattım, kavurduğu çıtır çıtır lavaşı hiçbir zaman unutamam, çok beğendim, birince tane bitince ikince tane yemek istedim ama karnım doydu diye vazgeçtim. Dükkandan çıkınca hiç yürümek istemedim çünkü doydum, ama yine de yavaş yavaş eve vardık ve güzelce uyudum.



Wenhao

Tuesday, October 2, 2018

中国国庆日

人民共和国成立后,101日被正式宣布成中国国日,所有中国人都将有7天的假期来祝和一盛事。
了解中国国庆节更多些。

1.起源

1949年,中国人民以胜利结束了无休止的战争,于1949921日建立了中华人民共和国。在101日,人们在天安门广场举行了隆重的仪式,庆祝新中国和新政府成立。1949102日,101日正式在“中华人民共和国国庆日决议”中被宣布成为中国国庆节。从那时起,所有中国人每年都举行各种活动庆祝这一节日。

2. 2018年中国国庆节放假安排

假期从101日开始,到107日结束。人们需要在929日和30日继续工作,并将从108日起重新开始工作。

3. 传统

1)军事阅兵:

1949年以来,天安门广场军事阅兵是中国国庆日的一个重大而有意义的活动。这项活动经过精心准备,展示了中国的军事力量,它吸引了来自国内外的人们。自1949年以来,有14次军事阅兵,现在每5年举行一次小规模,每10年举办一次大规模。

2)升旗仪式

3)盛大的歌舞表演节目:

你也可以在电视上看到直播。

4)许多城市会用大量的花来装饰街道:

人们用各种花摆成“国庆快乐”的字样来庆祝国庆。

5)中国国旗

人们把迷你中国国旗放在街道,房屋,商店和汽车上,他们脸上和手臂上都盖着国旗的印章,你到处都可以看到中国国旗。

6)折扣

许多商店都会提供打折优惠。

7)黄金周:

因为假期足够长,人们会出国或前往中国其他省份旅游。这个假期也被称为“黄金周”,因为在此期间中国人民的消费量巨大。

4. 旅行小贴士

在这个假期期间,很多人会去旅行,所以火车票,机票和酒店很难买到,而且价格也更贵。你需要尽早计划你的旅行,或者最好不要在假期的第一天出去旅行。此外,避免前往热门的景点,否则你看到的不是美丽的风景而是许许多多人。

National Day of China


After the founding of the People’s Republic of China, October 1st is officially announced to be National Day of China. Every Chinese people has the 7-day holiday to celebrate and commemorate this great event.

Now let’s learn more about Chinese National Day.

1. Origin

In 1949, Chinese people ended the suffering from endless wars with triumph and established the People’s Republic of China on September 21st 1949. Then on October 1st, people held a grand ceremony held at Tiananmen Square to celebrate the founding of New China and government. On October 2nd, 1949, October 1st was officially written in the “Resolution on the National Day of the People’s Republic of China” to be the National Day of China. Since then, all Chinese people hold various activities to celebrate this holiday every year.

2. Holiday Schedule of Chinese National Day in 2018

The holiday starts from October 1 and ends on October 7. People need to keep working on September 29 and 30, and they will restart work from October 8.

3. Customs

(1) Military Review & Parade:

Since 1949, the Military Review & Parade at Tiananmen Square has been a big and meaningful event on Chinese National Day. This activity is carefully prepared and shows the Chinese military force. It attracts people from home and abroad all over the world. There are 14 Military Review & Parade from 1949 till now, and it is now held in a small scale every 5 years and in a large scale every 10 years.

(2) Flag-raising Ceremonies

(3) Grand singing and dancing shows:

You can watch these live shows on TV.

(4) Flowers:

Many cities’ streets are decorated with flowers, and people put the various flowers into the shape of “(guó qìng kuài lè)”--Happy National Day.

(5) Chinese National Flag:

 People put mini Chinese national flags on streets, in houses, stores and cars,and they all have a seal of the national flag on their faces as well as arms. You can see Chinese national flag everywhere.

(6) Discounts:

Many stores will provide consumers great discounts.

 (7) Golden Week:

People will travel abroad or have a trip to other Chinese provinces, because the holiday is long enough.
The holiday is also called “Golden Week” as the consumption in China is tremendous during this period.


4. Travel Tips

During this holiday, lots of people will go out to have trips. Therefore, the train tickets, flights tickets and rooms of hotels are difficult to be ordered and become more expensive than workdays. You need to plan your travel as early as possible. Or you’d better not depart on the first day of holiday. Also, avoid visiting the popular places, or what you see is not beautiful scenery, but lots of people.

Çin Ulusal Günü( National Day of China)



Çin Halk Cumhuriyeti’nin kuruluşundan sonra, 1 Ekim resmi olarak Çin Ulusal Günü olarak ilan edildi. Her Çinlinin bu büyük etkinliği kutlamak ve anmak için 7 günlük tatili var.

Şimdi Çin Ulusal Günü hakkında daha fazla bilgi edinelim.

1.     Köken

1949’da Çin Halkı, çaresiz savaşlarla uğradıkları zulümleri sona erdirdi ve 1949’da Çin Halk Cumhuriyeti’ni kurdu.
Sonra 1 Ekim’de insanlar yeni Çin ve hükümetin kuruluşunu kutlamak için Tiananmen Meydanı’nda düzenlenen büyük bir tören düzenlediler.
2 Ekim 1949’da 1 Ekim resmi olarak Çin Halk Cumhuriyeti Ulusal Günü olarak belirlendi.
O zamandan beri, her yıl Çinliler çeşitli aktiviteler düzenleyip kutluyorlar.

2.     2018 Çin Ulusal Günü tatil programı

Tatil 1 Ekim’den başlıyor ve 7 Ekim’de bitiyor. İnsanlar 29 Eylül ve 30 Eylül’de çalışmaya devam etmeli ve 8 Ekim’den itibaren çalışmaya başlayacaktır.

          3.  Gelenekler

1) Askeri inceleme ve Geçit Töreni

1949’dan beri Tiananmen Meydanı’ndaki Askeri inceleme ve Geçit Töreni, Çin Ulusal Günü’nde büyük ve anlamlı bir olay olmuştur. Bu faaliyet dikkatle hazırlanır ve Çin askeri gücünü gösterir. Bu büyük gösteri dünyanın her yerinden insanların ilgisini çekiyor. 1949’dan bugüne kadar 14 Askeri Geçit Töreni oldu. Ve her 5 yılda 1 küçük, her 10 yılda bir büyük gösteri düzenleniyor.
      
     2) Bayrak Töreni
      
     3) Büyük Şarkı ve Dans Gösterileri

Bu canlı şovları televizyonda izleyebilirsiniz.
     
     4) Sokak Süslemeleri

Birçok şehrin sokakları çiçeklerle dekore ediliyor ve insanlar çiçekleri 国庆快乐 yani ‘’Ulusal Gün kutlu olsun’’ şeklinde yerleştirip gözlere şenlik bir görüntü oluşturuyorlar.

     5) Ulusal Bayrak

İnsanlar farklı boyuttaki Çin ulusal bayraklarını sokaklara, evlere, mağazalara kısacası akla gelen her köşeye asıp sergiliyorlar. Genellikle her Çinlinin yüzünde ve kollarında ulusal bayrak mühürleri var. Yani bu sürede Çin ulusal bayrağını her yerde görebilirsiniz.

     6) İndirimler

Ulusal Gün vesilesiyle çeşitli mağaza ve dükkanlarda birçok indirim yapılıyor.

     7) Altın Hafta 
       
7 günlük tatil yeterince uzun olduğu için birçok insan yurtdışına veya diğer Çin şehirlerine seyahat ediyorlar. Bu şekilde uzun tatilin keyfini çıkarıyorlar.
Çin'deki tüketim bu dönemde muazzam olduğundan, bu tatil “Altın Hafta” olarak da adlandırılıyor.
                    

3.     Seyahat İpuçları

Bu bayramda pek çok insan gezilere çıkıyor. Bu nedenle tren biletleri, uçak biletleri ve otel odalarının rezerve edilmesi zor ve iş günlerine göre daha pahalı oluyor. Yolculuğun mümkün oldukça erken planlanması gerekiyor. Ya da tatilin ilk gününde bir yere gitmemek daha mantıklı olabilir. Ayrıca tavsiyem popüler yerleri ziyaret etmeyin çünkü göreceğiniz şey güzel manzara yerine birçok insan olacak.

Sunday, August 26, 2018

Gözlerimdeki Çin

Çin uzak ve eski Türk'e yakın. Uzak, elbette, coğrafi olarak uzak. Eskiden İpek Yolu vardı bugün ise 'Kemer ve Yol' Projesi ile uzaklar yeniden yakın oldu.  'İpek Yolu', eski Çin'in Chang'an şehrinden başlayarak Türkiye'den geçiyor. İleri teknolojiyi getirmiş ve ülkelere yardımcı olmuştur. Gözlerimde Çin, ticaret ve coşkusuyla büyük bir ülke.
'Taobao, Alibaba, Wechat, Alipay. 'Bizim için garip görünüyor, ama Çin halkı için günlük bir zorunluluk. Çinli arkadaşlar bana her gün yemek yemek ve alışveriş yapmak için bu cep telefonu yazılımına ihtiyaç duyduklarını söylediler. En çok hayranlık duyduğum 'American group, hungry?' Takeaway yazılımı, sadece ne yemek istediğinizi belirten bir metin mesajına ihtiyacınız var. Bunlar Çin'i anlamadan ve tanımadan önce bilinmeyen ve idrak edilmesi zor şeyler. Çin, gelişmekte olan bir ülke olduğunu ve Çin'in birçok gelişmiş ülkeyi aşıp daha ileriye gideceğini söylüyor. Gözlerimde Çin, gelişmiş ekonomi ve teknolojiye sahip büyük bir ülkedir.
“Çin kültürü geniş ve derindir” ifadesi sıklıkla Çinli arkadaşlar tarafından duyulur. Anladığım şey, Çin kültürünün birçok şey içermesi ve yabancıların anlamasının gerçekten zor olduğudur. Söylemeye gerek yok ki, Çin karakter duvarı biz yabancıları Çin'in kapıları dışında tuttu, 5000 yıllık süren Çin kültürü, yabancıların orada ne olduğunu hayal etmesini zorlaştırdı. Çin kendi kültürünü yaymak konusunda çok ciddi bir ülkedir. "Çin Köprüsü" bize Çin’i anlamak adına çok uygun bir kanal sağladı. Çin, diğer ülkelere kendi kültürünü sabırla yaydı ve aynı zamanda diğer ülkelerin kültürlerini de almayı unutmadı. Gözlerimde Çin, kültürel açıdan dost bir ülkedir.
Çin'de, 1,4 milyardan fazla Çinli, 9.6 milyon kilometrekarelik arazi üzerinde yaşıyor ve 56 etnik grup içeriyor. Batılı ülkelerin hiçbiri, elli altı etnik grubun barış içinde birlikte yaşayabileceğine inanamaz. Çin bu büyük toprak parçasında bunu yapmayı başardı. Elli altı etnik grup farklı kültürlere, farklı dile ile farklı yaşam ve yeme alışkanlıklarına sahip. Onların birlikte huzur içinde yaşamaları, nezaket ve iyi yürekleriyle mümkün oldu. Gözlerimde Çin, birçok etnik grubun barış içinde birlikte yaşadığı bir ülkedir.
Çin'in sokaklarında sabah, birçok insanın çalışmaya başladıklarını ve işlerini çok geç bıraktıklarını görebilirsiniz. Başkaları ve kendi ülkeleri için çok çalışıyorlar. Videolarda Çin'deki yüksek katlı binaları gördüğümde, onların ne kadar çalışkan ve azimli olduklarını anlıyorum. Gözlerimde Çin, çok çalışkan bir ülkedir.
"Çin'in engin toprakları ve kaynakları" ifadesi hiç de yanlış değildir. Çin geleneksel makarnası, çorbaları ve çeşitli yerlerdeki aperatifleri sadece Çinlilerin değil, aynı zamanda yabancıların da hoşuna gidiyor. Türkiye'deki Çin restoranlarını, yabancılar her gün yoğun ilgi ile ziyaret ediyor. Yabancılar genellikle çok baharatlı yiyecekler yiyemezler, ancak hotpot ve güveç gibi sıcak yemekler yine de oldukça beğeniliyor. Gözlerimde Çin, harika bir yemek ülkesi.
Gözlerimdeki Çin hızlı ekonomik kalkınmasıyla, uzun ömürlü varlığıyla, barış içindeki çok kültürlülüğü, coşkulu ve sıkı çalışması ile harika yemekleri olan bir ülkedir.




China in my eyes


China is far and near to a native Turk. Far, of course, is geographically far. However, it can be from the ancient Silk Road to today's 'Belt and Road'. The 'Silk Road' began in ancient China's Chang'an City, passing through Turkey. It has helped the countries that have passed and brought advanced technologies. In my eyes, China is a big country with trade and enthusiasm.
'Taobao, Alibaba, Wechat, Alipay. 'It seems strange to us, but it is a daily necessity for the Chinese people. Chinese friends told me that they need these mobile phone software every day for dinner, shopping, online shopping and so on. What I admired most was the 'American group, hungry?' Takeaway software, you only need a text message to eat what you want to eat. These are unthinkable before I do not understand China, and what I understand is one of them. China says that it is a developing country, but genuinely careful people will find that China has surpassed many developed countries. In my eyes, China is a big country with developed economy and technology.
The phrase "Chinese culture is broad and profound" is often heard by Chinese friends. What I understand is that Chinese culture includes many things and it is really difficult for foreigners to understand. Needless to say, the wall of Chinese characters has kept us foreigners out of the gates of China. The 5,000 years of continuous Chinese culture have made it difficult for us foreigners to imagine. China is very serious about spreading its own culture. The "Chinese Bridge" has provided us with a very convenient channel. In China, we patiently spread it to other countries' own cultures, and we do not forget to absorb the cultures of other countries. In my eyes, China is a culturally friendly country.
In China, more than 1.4 billion Chinese are living on more than 9.6 million square kilometers of land, and another four billion people include 56 ethnic groups. None of the Western countries can believe how fifty-six people can live together in peace. In this piece of land in China, the Chinese did it. Fifty-six ethnic groups have different cultures, even words and language, and have different living habits and eating habits. It is through their kindness and inclusive heart that they live in peace together. In my eyes, China is a multi-ethnic and inclusive country.
In the morning on the streets of China, it can be seen that many people have already started work, and they leave work very late. They work hard for others and for the country. Looking at the high-rise buildings in China in the video, I think it is inseparable from their hard work. In my eyes, China is a hard-working country.
The phrase "China's vast land Bo" is not false at all. Chinese traditional pasta, soups, and snacks in various places are not only enjoyed by the Chinese people, but we are also particularly fond of foreigners. In the Chinese restaurant in Turkey, foreigners visit every day. Foreigners are not particularly able to eat spicy food, but hot dishes like hot pot and hot pot still eat two. In my eyes, China is a great food country.
China in my eyes is a country with rapid economic development, long-term culture, multiculturalism, peace, enthusiasm, hard work, and a lot of cuisine.




我眼中的中国

中国对于一个土生土长的土耳其人来说既远又近。远,理所当然是地理上的远。然而近可以从古代的'丝绸之路'到如今的'一带一路'。'丝绸之路'起于中国古代的长安城,路经土耳其。对经过的国家起了很大的帮助,带来了先进的技术。在我眼中,中国是一个贸易、热心的大国。
'淘宝,阿里巴巴,微信,支付宝。'在我们看来是很陌生的东西,可是对于中国人来说是每天的必需品。中国朋友告诉我,他们每天吃饭、逛街、网上购物等等,都需要这些手机软件。最让我羡慕的是'美团,饿了吗'外卖软件,只需要一个短信就能吃饭自己想吃的饭。在我不了解中国之前,这些都是不能想象的,而我了解的这些又是其中的一点。中国说自己是发展中国家,可是真正细心的人会发现,中国已经超过了很多发达国家。在我眼中,中国是一个经济和科技很发达的大国。
'中国文化,博大精深'这句话经常听中国朋友们说,我理解的就是中国的文化包括了很多东西,对于外国人来说真的很难理解。不用说汉字这堵墙把我们这些外国人挡在中国大门的外面,五千年不断的中国文化已经让我们这些外国人很难想象了。中国很认真的传播自己的文化。'汉语桥'为我们提供了一个很方便的通道,在中国耐心传播给其他国家自己文化的同时也不忘吸收别的国家的文化。在我眼中,中国是一个和善的文化大国。
在中国九百六十多万平方公里的土地上生活着十四亿的中国人,十四亿人中又包括五十六个民族。西方国家都不能相信五十六个民族怎么可以和平的生活在一起。在中国这片土地上中国人做到了。五十六个民族有着不同的文化,甚至文字和语言,有着不同的生活习惯和饮食习惯。是通过他们的和善和包容的心让他们和平的生活在一起。在我眼里,中国是一个多民族的包容国家。
中国的大街上早上天不亮就能看到很多人已经开始工作了,很晚才下班。他们为了别人,为了国家很努力的工作。看着视频里的中国高楼大厦,我觉得是离不开他们的辛勤劳动的。在我眼中,中国是一个辛勤的国家。
'中国地大物博'这一句话一点都不假。中国传统面食、汤类、各个地方的小吃不但中国人自己喜欢,我们外国人也是特别喜欢。在土耳其的中国餐厅里每天都有外国人光临。外国人不是特别能吃辣,但是大盘鸡和火锅这样的辣味美食还是要吃两口的。在我眼中,中国是一个美食大国。

我眼中的中国是一个经济飞速发达,文化长久并且多文化,爱和平,热心,勤劳,很多美食的国家。





我是怎么开始学习中文的?


起初,中国的好奇心是如何开始的?我想谈谈这些。
好吧,我已经喜欢亚洲语言了,我对它们感兴趣,但我从没想过会污染中文。显然有点害怕。我自己学了一点韩语和日语,但中国似乎总是无法进入,甚至我远离探索文化。
然后有一天,他们在大学团体中分享了一些名为Easy Chinese的东西他们将在大学给我们一周的免费学费。当我看到自由时,我说我想不假思索地参加。在伊斯坦布尔有莲花教育机构,这个机构和大学俱乐部组织这个课程。我已经在这个机构继续接受教育(你可以提出任何问题并从中获取信息)。我兴奋地等待Easy Chinese开始。我也做了一点研究。
那天来了,我去了学校。老师是中国人。有点高兴。我打算从当地人那里学习一门语言。一个非常甜蜜和富有同情心的老师,文浩(仍然是我的朋友)。起初他向我们通报了声音和角色。也许你知道,但我仍然说,中文没有信。每个字都表达一个角色,而那个部分则让我害怕。我可以放一些关于它的图片,甚至我可以在这里为那些感兴趣的人制作简易中文角。无论如何,如果我们回到主题,是的,有字符,所以有多少字有这么多的字符。是的,他们有点可怕。但我喜欢形状。这是第二天,我们学会了如何介绍。关于第3天约会等。 4,5,6天结束了。我非常沮丧,因为它太棒了。然后我搜索了这个地方的课程。在夏天,我应用了强化课程。它持续了2个月,2种货币即将结束。
中国3级9级汇率。我的意思是每个级别都有3门课程。现在我完成了1级。与此同时,我们与老师交谈,去吃中餐,从一开始就成为最受欢迎的厨房之一。我有很多食物可以享受。
据我所知,我意识到学习并非如此不可能。我不能否认这很难说。例如,语法结构比土耳其语更容易。现在我有很多中国朋友,说土耳其语很难(当然他们住在土耳其,他们很快就学习土耳其语)。但至少我们没有字母表,亲爱的。显然,我最难做的仍然是牢记人物。特别是因为我们住在土耳其,我们的中文很难达到我们想要的水平。我最近的目标之一是毕业并在中国接受语言培训1年。我不知道是否会,但直到我的职业生涯结束。
现在,我最大的优势是莲花教育机构,我接受了中文老师的培训。中国和中国文化都有机会亲自学习。
这就是我开始学习中文的方式。我可以帮你写一下这个话题。
也许我们会一起去中国。 😅

我想在另一篇文章中提到当我把我的中国朋友带到这个国家参加牺牲盛宴时发生了什么。